Over ons

tomas van dyck

Tomas Van Dyck

Oprichter Fin2Grow

Na meer dan 25 jaar gewerkt te hebben in verschillende financiële rollen in grote en kleine bedrijven, heb ik besloten om Fin2Grow op te richten. Daarbij wil ik mijn brede ervaring inzetten om kleine en middelgrote bedrijven in de lifesciences sector verder te laten groeien door financieel management op hun maat.

Ervaring

Na mijn studies (Handelsingenieur – K.U. Leuven) begon ik mijn carrière bij Procter & Gamble waar ik zowel de productie als de commerciële organisatie ondersteunde in België en Europa.

Daarna stapte ik over naar de pharmaceutische sector bij Janssen Pharmaceutica (J&J) en later bij een spin-off Movetis.

Nadien vervulde ik verschillende Finance Director / CFO rollen bij middelgrote bedrijven en KMO’s in verschillende sectoren (bouwmaterialen, medische distributie en afvalverwerking).

Expertise

Door mijn hands-on ervaring in zowel grote multinationals als in KMO’s, kan ik processen en technieken zoals die in grote bedrijven gebruikt worden, vertalen naar een toepassing bij kleinere bedrijven waardoor uw organisatie verder in professionaliteit kan groeien.

Ik heb een passie voor cijfers maar nog veel meer voor het verhaal en de mensen achter de cijfers. Of het nu gaat om een productie omgeving, een onderzoeks-gedreven organisatie of een commerciële afdeling, allen hebben ze nood aan het vertalen van data naar informatie.

Ik richt me nu specifiek op de biotech / lifesciences sector waar ik bijna 15 jaar in gewerkt heb en die mij blijft boeien. Een kort overzicht van mijn ervaring binnen de pharma-sector :

  • Opzetten en verbeteren van strategische planning en budget-cyclus, zowel voor productie (inclusief kostprijsberekening), R&D en commerciële organisaties.
  • Implementeren van managementrapportering, inclusief rapportering naar de Raad van Bestuur.
  • Financiële evaluatie van portfolio’s en compounds in verschillende fase van ontwikkeling.
  • Opzetten en beheren van cash-flow planning op korte en middenlange termijn. Bewaken van burn-rate.
  • Begeleiden van onderhandeling voor productlicenties (in- en uitlicensiëren).
  • Opzetten van rapportering en voorbereiden van dossiers voor bekomen van fiscale voordelen voor onderzoek en ontwikkeling (octrooi-aftrek, vrijstelling bedrijfsvoorheffing, …)
  • Opzetten van transferpricing

 

U profiteert van mijn kennis

CFO as a service

Nood aan financieel management op strategisch niveau maar niet full-time?  Met onze CFO-services beschikt u over een kost-efficiënte oplossing.

Business planning

U zit vol plannen en ideeën en wil die graag vertaald zien in een financieel plan voor de komende jaren. Een goed plan is noodzakelijk om gezond te groeien.

Management rapportering

Wij vertalen cijfers naar informatie en acties. Via rapportering ziet u of u de financiële en operationele doelstelling van uw business plan zal kunnen halen.